Over mij

Hoi! Ik ben Wendy Remmers

Het is mijn passie om singles alles te leren wat er te leren valt over liefde en relaties en het vinden van de ware.

Ik doe dat omdat ik vind dat iedereen eigenlijk les zou moeten krijgen in het vak “relaties” of "relatie-wijsheid". Of je nu verpleegster, bakker, secretaresse, advocaat of huisvrouw bent.

We hebben allemaal als kind nou eenmaal nooit les gehad in het vinden en aangaan van relaties. Sterker nog, het beste voorbeeld wat jij waarschijnlijk hebt gehad is de relatie van je ouders. Dan is het maar te hopen dat dat een gezonde, liefdevolle relatie was.

Als je mij 10 jaar geleden gezegd had dat ik singles coach zou worden, dan was ik waarschijnlijk hard in lachen uitgebarsten. Singles coach, ik? Die meid die alles goed voor elkaar had, behalve dan dat haar liefdesleven steeds op drama en ongeluk uitliep? No way! De kans dat ik miss World zou worden had ik nog hoger ingeschat. Maar het leven loopt nou eenmaal zoals het loopt.

Want als ik eerlijk ben dan hebben relaties mij altijd heel erg geboeid. Als kind volgde ik ongeveer iedere serie waarin “relaties” en “relatie gedoe” centraal stonden: Dallas, Goede Tijden, As the world turns, ik zat aan de buis gekluisterd! Met als klap op de vuurpijl natuurlijk Ridge Forrester en Brooke Logan uit The bold & the beautiful die volgens mij tot op de dag van vandaag nog in een knipperlicht relatie zitten.

Ik dacht dan ook lang dat het vinden en houden van een relatie ergens ook een kwestie van geluk en toeval was. Dat het eigenlijk allemaal vanzelf zou moeten gaan en dat ik er verder niets aan kon doen.

Ya, right. Mijn vak had ik toch ook niet vanzelf geleerd?

Ik had jaren geinvesteerd in allerlei opleidingen en het opdoen van werkervaring. Waarom zou ik dan “vanzelf” wel goed zijn in relaties? Mijn eigen getob met de liefde leidde echter naar het pad van relatie-wijsheid. En ik vond daarmee mijn passie.

Zo bleek ik (net als iedereen overigens), een bepaalde hechtingsstijl te hebben. Ik had er destijds nog nooit van gehoord. Een hechtingsstijl, de WATTE? Had iemand mij hier maar eerder iets over verteld, en welke invloed je hechtingsstijl heeft op hoe je relaties aangaat. Dat had mij heel wat liefdesverdriet en hartzeer bespaard. Want zo bleek al lang bekend dat mijn type hechtingsstijl niet goed met sommige andere samen gaat. Bepaalde combi’s stevenen altijd af op drama in de liefde. En laten dat nou net steeds die combinaties zijn die ik opzocht :-).

Je voelt ‘m al aankomen: ik kan over de nodige porties liefdesverdriet en verkeerde mannen meepraten. Zo leek ik als single vooral steeds “foute” of onbeschikbare mannen aan te trekken. Ik wist destijds echt niet hoe ik het deed, maar altijd kwam er bijvoorbeeld wel weer ergens een ex opduiken. Ik bleef dan hopen dat “hij” toch voor mij zou kiezen. Wat natuurlijk tegen beter weten in niet gebeurde. En de mannen die mij wel echt leuk vonden, daar sloeg mijn hart niet op aan.

Tot ik in 2013 op de wetenschap van de liefde en relaties stuitte. Dat was het moment waarop mijn kijk daarop 360 graden omdraaide. Ik was zo onder de indruk van wat ik daarover las dat ik sinds die tijd echt alles ben gaan lezen wat los en vast zat over liefde, relaties en hechting. Ik ben het gaan bestuderen. Een paar jaar lang.

En als ik nu terug kijk naar de hoofdpersonen uit die tv series, en naar mezelf in de tijd dat ik single was, dan kan ik hun en mijn gedrag gemakkelijk verklaren. Heel mijn eigen liefdesleven bleek verklaarbaar aan de hand van mijn “relatie DNA”. Mijn keuzes voor steeds onbeschikbare of verkeerde mannen, de relatiebreuken, mijn wanhoop als een relatie weer op de klippen liep. Waarom het mij steeds zo’n moeite kostte om een breuk te verwerken. Enerzijds was ik blij om wat ik ontdekte; ik heb namelijk lang gedacht dat er echt iets mis met mij moest zijn als het op liefde en relaties aan kwam. Dat bleek dus niet zo. Anderzijds was ik alleen ook uit het veld geslagen: als er zoveel bekend is over liefde en relaties, en hoe mensen dit doen, waarom krijg je hier dan geen les in? Waarom moet ik leren over de stelling van Pythagoras, die ik nooit nodig heb in mijn leven, en leer ik niets over liefde en relaties; het allerbelangrijkste in mijn leven?

Dat was het moment waarop ik besloot: als niemand er les in geeft, dan ga ik dat doen: Ik ga relatieles geven. En zo is Vind de Ware ontstaan. Ik ben als het ware de coach geworden die ik destijds zelf niet kon vinden, maar waar ik zo naar op zoek was. Ik zie het als mijn taak in dit leven om zoveel mogelijk singles te helpen bij het vinden van de ware, zonder dat ze zich nog druk hoeven te maken dat ze op de verkeerde vallen, of een foute man aantrekken. Om ze kennis te laten maken met hun relatie DNA, en hoe dat hun liefdesleven beïnvloed. En ze zo te behoeden voor zich herhalende patronen, en nog meer teleurstellingen in de liefde. Ik wil de liefde graag zo een handje helpen.

Hoe jouw relatie DNA eruit ziet, wat de daarmee samenhangende relatiepatronen zijn, en hoe je gemakkelijk kunt inschatten wat het relatie DNA van een nieuwe date is, dat kan ik je leren. Ik leer je ook welke problemen en oplossingen met jouw relatie DNA samenhangen. Je snapt dan ineens waarom er steeds gebeurt wat er gebeurt, en wat jouw bijdrage daar aan is.

Inmiddels weet ik dan ook: elke relatie is weliswaar uniek, maar kent ook een aantal basis wetten. En dan bedoel ik die dingen die moeder natuur in ons mensen heeft ingebouwd. We hebben allemaal een basis behoefte aan veiligheid bij onze partner. En gebeuren er dingen die deze veiligheid doen wankelen, dan gaan er in jou een paar alarmbellen af en probeer je die veiligheid te herstellen. Maar de manier waarop je dit doet is niet altijd effectief. En voordat je het weet zit je samen in een vicieuze cirkel die de boel alleen maar erger maakt. Tot een van de twee er een punt achter zet.

En hoe het met mij en de liefde verder ging?

Ik heb mijn zoektocht naar de ware nooit opgegeven. Ik nam na mijn 40e een harts-besluit: ik wil en zal hem vinden in dit leven. Punt. En ik maakte daar mijn prioriteit nummer 1 van. Dus ging ik de principes van de hechtingstheorie en relatie DNA toepassen. En wat gebeurde er? Binnen een jaar ontmoette ik Maino, de leukste, liefste en mooiste man van de wereld. En meteen vanaf het begin voelde het goed tussen ons. Binnen 4 weken woonden we samen (tot grote schrik van mijn ouders), en binnen een jaar zijn we getrouwd. Mijn wens “huisje-boompje-beestje” is inmiddels uit gekomen; we hebben een hondje Ollie, een kat Nala en op een dag is er een haan aan komen lopen die we geadopteerd hebben. En, omdat we niet wilden dat hij eenzaam zou zijn hebben we drie krielkipjes erbij gekocht. En zo eindigde mijn lange “single-in-the-city” verhaal.

Sinds 1993 houd ik me actief bezig met persoonlijke ontwikkeling, bewustzijns ontwikkeling en relatie training. Ik was student bij verschillende spiritueel leraren, aan diverse scholen. De terreinen waarin ik geschoold ben zijn Zijnsoriëntatie, psychosociale therapie, intuïtieve ontwikkeling en coaching. Ik ben ruim 25 jaar HR manager geweest in zowel de non-profit als profit sector en ik had al eerder een eigen coachingsbureau. Momenteel ben ik tevens verbonden als studentendecaan aan een Hogeschool.

Ik heb daarmee twee werelden in mij. Ik heb een hele spirituele kant maar ook een heel praktische kant, die gericht is op “doen” en “actie”. Ik ben daarmee een coach geworden die weliswaar mediteert, maar die ook nog steeds gewoon “fuck” zegt in een sessie, of vloekt als iets niet meteen lukt. Ook houd ik heel erg van lachen, en met humor de dingen relativeren. Ik heb daar veel aan te danken, aan mijn humor, het heeft me door zware periodes in mijn leven heen geholpen.

Wil je leren van iemand die van “in-relatie-zijn” haar kracht gemaakt heeft? Wil jij de fijne kneepjes van relatie en relatiedynamiek leren? En wil jij definitief de singles markt af? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Ik verheug me er op om met jou aan de slag te gaan.