Blog

Waarom liefdevolle mensen in je leven super belangrijk zijn.

603 Weergaven0 Comments

Een van de beste dingen die je voor jezelf kunt doen, is zorgen dat er liefdevolle en vriendelijke mensen in je leven zijn.

Tuurlijk, je hebt allerlei verschillende mensen om je heen. Met sommige is het contact eigenlijk altijd goed, daar krijg je energie van, en is er oprechte aandacht en steun voor elkaar. Maar er zijn ook mensen die het tegenovergestelde effect op je hebben: ze kosten je energie en misschien al in het contact, of in ieder geval er na, voel je je moe en denk je “gelukkig, die is weer weg”.

Hoe jij je voelt wordt makkelijk beïnvloed door de mensen om je heen.

Als je hier eens tijdje bewust mee aan de slag gaat, geeft dit je inzicht op de kwaliteit van je sociale relaties en het effect ervan op jou.

Als je stil staat bij de mensen met wie je veel omgaat, wordt het makkelijker om je leven te vullen met mensen aan wie je echt iets hebt.

Dan bouw je actief positieve en gezonde relaties op.

Want je denkt misschien dat je niet veel controle hebt over met wie je contact hebt. Maar dat heb je wel. De macht om een ​​stap terug te doen van relaties die niet goed voor jou zijn ligt bij jou. Het enige wat je moet doen, is even stilstaan bij hoe jij je over een ander voelt.  Door na te gaan wie de mensen zijn met wie jij de meeste tijd doorbrengt, en hier een “reality-check” op te doen, ga je zien of ze echt iets bijdragen aan jouw leven, of dat ze je alleen tijd en energie kosten.

Als een vriend(in) bijvoorbeeld continu met jou de strijd aan gaat, op het gebied van uiterlijk, of als ze altijd met jouw dates flirt, kun je je voornemen om daarover met haar in gesprek te gaan. Je kunt dan aangeven wat dat met jou doet. Of je besluit om wat minder tijd met haar door te brengen.

Wat je zult merken is dat op het moment dat jij eerlijk tegenover jezelf durft te zijn over je gevoelens, je ook openhartiger durft te zijn tegenover die ander over hoe jij je voelt in hun aanwezigheid.

En jazeker, besluiten om stil te staan bij de kwaliteit van je relaties kan zomaar een hele verandering in je sociale leven teweeg brengen. Het verandert jou als persoon, het zet je meer in je kracht, het brengt je meer in waarheid met hoe de dingen toch al voor jou waren, en het maakt ruimte voor andere mensen, die beter bij je passen.

Als je jezelf omringt met positieve mensen, ruim je negativiteit die om je heen bestond op, en creëer je ruimte voor voedende relaties. Dit verrijkt je leven niet alleen, maar het is ook bevorderend voor jouw persoonlijke groei. En als jij groeit, dan groeien jouw relaties automatisch ook.

Hartegroet,

wendy-grijs