Blog

Voldoe jijzelf aan je eigen lijst?

608 Weergaven0 Comments

Kan jij ook uren bezig zijn met het maken van een lijst waar jouw nieuwe liefde aan moet voldoen? Je weet wel wat ik bedoel, een lijst waarop je zet dat hij of zij er zo uit moet zien, dit moet meebrengen, en dat niet.

Aan de ene kant vind ik dat heel goed. Je moet voor jezelf helder- en duidelijkheid hebben over wat je zoekt in een partner, in een relatie en in de liefde. Dus an sich is er helemaal niets mis met het maken van een lijst. Maar….. het is daarbij wel superbelangrijk dat je jezelf ook de vraag stelt of jijzelf wel voldoet aan al die zaken die op jouw verlanglijstje.

Voldoe jijzelf aan je eigen lijst?

Zou jouw droom prins, die natuurlijk op zoek is naar zijn droom vrouw, met deze lijst op zak als “wensenlijst voor zijn ideale partner” bij jou als persoon uitkomen?

Want jij weet net als ik: soort zoekt soort als het op de liefde aan komt. En als jij er genoegen mee neemt om je altijd een beetje negatief door het leven te begeven, en altijd klaagt over dat dingen niet zijn zoals je eigenlijk wilt dat ze zijn, en wel dromen hebt maar er geen actie op onderneemt…… En je zet op je wensenlijst dat je partner iemand moet zijn die positief in het leven staat, een inspirerend persoon moet zijn, die het liefst in het leven wil bijten, en zijn dromen waar wil maken, dan is de kans klein dat jij de persoon gaat zijn die hij uit gaat kiezen.

Besef dat als je een lijstje maakt, dat dat ook betekent dat er op bepaalde punten misschien werk aan de winkel is voor jou. Dat jij de dingen die je van je partner vraagt ook in de praktijk moet leven. En dan bedoel ik niet pas straks, nee, nu!

Alleen zo kan jouw prins je namelijk herkennen, omdat je op hem lijkt en laat zien dat je zijn gelijke bent. En dan ben je inderdaad die perfecte match voor jouw prins op het witte paard.

Hartegroet,

wendy-grijs