Blog

Accepteer hem, verander hem of verlaat hem.

473 Weergaven0 Comments

Liefde maakt blind, dat weten we allemaal. Zeker in het begin van een relatie, als je helemaal weg van iemand bent. Dan heb je de neiging om "kleine rode vlaggen" opzij te schuiven. Niet handig. Zeker niet als het om belangrijke dingen blijkt te gaan op de lange termijn. Lees hier meer....

Friends with benefits, een goed idee?

485 Weergaven0 Comments

Het is verleidelijk om contact te blijven houden met ex-vriendjes, af en toe in te checken via een appje, contact te houden via de mail, of ze te blijven volgen op social media. Misschien zijn jij en je ex nu "friends with benefits", zoek je af en toe iets meer dan een knuffel bij elkaar.....

Hoe goed heb jij jezelf in de hand?

470 Weergaven0 Comments

Iedereen heeft een kookpunt. Je weet wel, dat punt dat als dat bereikt is, je helemaal los gaat. Het punt waarop je al je zen-vaardigheden huppakee het raam uit gooit. En je dingen zegt waar je later spijt van krijgt. Wat kun je beter doen op zo'n moment? Lees hier verder...

Ben jij vermijdend als het op liefde aankomt?

460 Weergaven0 Comments

Vermijders in de liefde zijn geen mensen die geen liefde willen. Juist niet. Het zijn mensen die wanhopig naar liefde op zoek zijn en geliefd willen worden. Maar ze hebben er geen vertrouwen in dat het veilig is om echt op iemand te vertrouwen. In dit blog vertel ik er meer over.

Hoe goed ben jij in het stellen van grenzen in de liefde?

591 Weergaven0 Comments

Het hebben van goede "gezonde" relaties is bepalend voor je algehele geluksgevoel. Dit blijkt onderzoek na onderzoek. Hierin is het aangeven van grenzen enorm belangrijk. Waarom het stellen van grenzen zo belangrijk is lees je in dit blog.

Hoe je omgaat met heftige emoties bij een gebroken hart

565 Weergaven0 Comments

Als je te maken hebt met een gebroken hart na een scheiding, relatiebreuk of gewoon na een afwijzing, dan komen ze onvermijdelijk bij je op bezoek: die nare, grote "K-gevoelens". Ze komen vaak ineens op en nemen vervolgens het roer van jou over. In dit blog leg ik uit hoe hier mee om te gaan.

Hoe jouw hechtingsstijl jouw relaties bepaalt (en daarmee geluk in de liefde) deel 2

556 Weergaven0 Comments

Zoals met bijna alles in het leven, leer je over liefde en relaties door middel van ervaring. En, aangezien je eerste serieuze relatie feitelijk met je ouders begon, (of je opvoeders), kun je zeggen dat dat de plek is waar jij begonnen bent met het leren over liefde en relaties. Lees hier verder.

Wendy in de media, interview door Avrotros programma Radar

509 Weergaven0 Comments

Afgelopen week werd ik benaderd door een journalist van programma Radar over daten in het kader van Valentijnsdag. Ze wilden weten hoe ik dacht over betaling op een eerste (of latere) date. Dus, wie hoort er te betalen? Lees het hele artikel hier.

Hoe jouw hechtingsstijl van vroeger, je relaties van nu nog steeds beïnvloed.

561 Weergaven0 Comments

Als het op je intieme relaties aankomt is het zo dat de basis daarvoor door jouzelf gelegd wordt in je kindertijd. Of je dat nu wil geloven of niet. Het is echt zo. Daarom is het wijs om hier zicht op te krijgen, hoe jij dat doet, liefde en relaties vormgeven. In dit blog leg ik uit hoe het zit.

Liefde, relaties en jouw bankrekening *SLIK*

462 Weergaven0 Comments

Liefde, of beter gezegd de relatie van jou met je lief kent een emotionele bankrekening. Een echte rekening met twee saldi; een saldo voor jou en een voor je lover. Was jij je hier al van bewust? Of je het nu wel of niet weet, jullie zijn beide klant bij de liefdesspaarbank. Lees hier verder.